Aprotest fails with Error 8

Are you stuck at a particular point, can't find the answer elsewhere, here's the place to ask.
ericg
Posts: 2
Joined: Thu Jun 04, 2015 10:19 am

Aprotest fails with Error 8

Postby ericg » Thu Jun 04, 2015 11:31 am

I've had the Wink hub for a while, (purchased it when I heard that it was rootable last year), but recently (in order) upgraded it and finally got some devices to use with it (Leviton DZS15)

Unfortunately I'm getting the following output when I try to associate the switch, and the winkhub does not go into paring mode (The LED stays solid blue)

Code: Select all

[root@flex-dvt root]#  aprontest -a -r zwave
connect() failed: No such file or directory
connect() failed: No such file or directory
Add device for Z-Wave
Error 8 on command 1


How I got here:

What I've tried:
  • Resetting the device to as close to factory as possible as shown viewforum.php?f=13
  • Resetting the cf_ver files to make it look like 0.47 and running the upgrade again (the output looked fine)
  • Recreating the apron.db and lutron-db.sqllite from the /database_default
  • Restarting the aprond process (still get a worrying connect() failed: No such file or directory

    Code: Select all

    [root@flex-dvt database]# /etc/init.d/S61apron restart
    Stopping aprond...Starting aprond...Got Z-Wave version: Z-Wave 3.79
    [ZWAVE OK]
    i: [2004.1] main() (Main|apron.c:51): APRON Home Automation Gateway version 1.2.0+localhost.localdomain-git{499953e}-20150410.024001 Starting ...
    connect() failed: No such file or directory
    Startup complete.
    [root@flex-dvt database]#

Since I think that the rootfs has been reimaged with the upgrade processes, I'm think that I've managed to mess up the /database filesystem so that either a process isn't running, or I've removed/damaged some important files. What I think may help:

  • Confirmation that the /etc/hosts file should look like

    Code: Select all

    127.0.0.1       localhost
    127.0.1.1       flex-dvt
  • A ps -eaf dump from a working system (to see if I'm missing any normal processes)
  • A dump of the content of a working /database filesystem (to see if I can locate which files may be missing)

Thanks for any help you can offer me in this matter.

-Eric.

elalqui
Posts: 7
Joined: Sun Jul 19, 2015 12:45 am

Re: Aprotest fails with Error 8

Postby elalqui » Sun Jul 19, 2015 12:15 pm

Hi Eric,
I have the same issue after updating form 0.0.1 to 1.1.0.
Did you find a solution?

OuTTaRiCe
Posts: 4
Joined: Sat Jan 24, 2015 11:52 am

Re: Aprotest fails with Error 8

Postby OuTTaRiCe » Fri Jul 24, 2015 3:26 am

Did you notice if your /database filesystem got mounted during boot?

elalqui
Posts: 7
Joined: Sun Jul 19, 2015 12:45 am

Re: Aprotest fails with Error 8

Postby elalqui » Sat Jul 25, 2015 9:55 pm

I don't know. How can I check the /database filesystem?

elalqui
Posts: 7
Joined: Sun Jul 19, 2015 12:45 am

Re: Aprotest fails with Error 8

Postby elalqui » Sat Jul 25, 2015 10:12 pm

Here is more info from the log:

Code: Select all

Jul 26 01:44:52 flex-dvt user.info monit[1187]: 'ZigBeeHACoord' start: /etc/rc.d/init.d/zigbee
Jul 26 01:44:52 flex-dvt user.info monit[1187]: 'aprond' start: /etc/rc.d/init.d/apron
Jul 26 01:44:55 flex-dvt user.notice aprond: i: [1416.1] main() (Main|apron.c:80): APRON Home Automation Gateway version 1.2.0+localhost.localdomain-git{0db7ca7}-20150626.134244 Starting ...
Jul 26 01:44:55 flex-dvt user.notice aprond: i: [1416.1] main() (Main|apron.c:119): Apron Database version is 15.
Jul 26 01:44:55 flex-dvt user.notice aprond: i: [1417.1] rmZigbeeInit() (Zigbee|zigbee.c:288): Zigbee startup beginning...
Jul 26 01:44:55 flex-dvt user.err aprond: E: [1417.1] zbClient_Initialize() (Zigbee|zb_client.c:106): zbClient_Initialize: Ipc Client Open error
Jul 26 01:44:55 flex-dvt user.err aprond: E: [1417.1] rmZigbeeInit() (Zigbee|zigbee.c:325): Cannot initialize Zigbee client interface
Jul 26 01:44:55 flex-dvt user.notice aprond: i: [1417.1] rmZigbeeFinalize() (Zigbee|zigbee.c:492): ZigBee shutdown complete
Jul 26 01:44:55 flex-dvt user.notice aprond: i: [1417.1] main() (Main|apron.c:233): Shut down complete...check ya later...
Jul 26 02:07:45 flex-dvt user.notice aprond: i: [1446.1] main() (Main|apron.c:80): APRON Home Automation Gateway version 1.2.0+localhost.localdomain-git{0db7ca7}-20150626.134244 Starting ...
Jul 26 02:07:46 flex-dvt user.notice aprond: i: [1446.1] main() (Main|apron.c:119): Apron Database version is 15.
Jul 26 02:07:46 flex-dvt user.notice aprond: i: [1447.1] rmZigbeeInit() (Zigbee|zigbee.c:288): Zigbee startup beginning...
Jul 26 02:07:46 flex-dvt user.err aprond: E: [1447.1] zbClient_Initialize() (Zigbee|zb_client.c:106): zbClient_Initialize: Ipc Client Open error
Jul 26 02:07:46 flex-dvt user.err aprond: E: [1447.1] rmZigbeeInit() (Zigbee|zigbee.c:325): Cannot initialize Zigbee client interface
Jul 26 02:07:46 flex-dvt user.notice aprond: i: [1447.1] rmZigbeeFinalize() (Zigbee|zigbee.c:492): ZigBee shutdown complete
Jul 26 02:07:46 flex-dvt user.notice aprond: i: [1447.1] main() (Main|apron.c:233): Shut down complete...check ya later...


Return to “Help me, I can't do xyz”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest